Blog

”Everybody’s Got Something To Hide Except Me And My Monkey” by Lotte Slotterøy – Narvik kunstforening

3 september, 2014 01:25

 

Everybody’s Got Something To Hide Except Me And My Monkey.

I mine arbeider strever jeg etter å komme mennesket nærmere, de er grafiske redskaper til å huske og forstå hendelser. Teknikken med ”blekk på papir” kan beskrives som meditativ og sart. Den lille pennestreken og håndbevegelsen har en sårbarhet i forhold til tanken om den eventuelle feil som kan oppstå i den kreative prosessen. Tittelen til utstillingen ”Everybody’s Got Something to Hide Except Me and My Monkey” er hentet fra en Beatles-sang som ble utgitt i 1968. I mitt kunstneriske arbeid blir sangen en metafor for blekk-pennen som er det viktigste redskapet i utførelsen av mine tegninger – der livet, døden og kjærligheten er elementer som stadig gjentar seg. Som John Lennon så fint sier det: ”Det var akkurat en slik flott tekstlinje som jeg gjorde om til en sang. Den var om meg og Yoko. Alle syntes å være så paranoide unntatt oss to, vi som skinte av kjærlighet. Alt sammen er klart og åpent når du er forelsket. Alle andre rundt oss var så anspente, Hva er det HUN gjør her på innspillingen? Hvorfor er hun sammen med ham? All den galskapen som skjedde rundt oss bare fordi vi tilfeldigvis ønsket å være sammen hele tiden”.[1]

Jeg kombinerer deler fra maskiner, menneskekroppen, naturen og nyhetsbildet. Dette forenet med organiske og mekaniske deler fra fantasien, blir resultatet satt inn i et grenseland- hvor vi ved første øyekast ikke helt kan være sikre på hvilke deler som er hentet fra virkeligheten. Gjennom den estetiske formen vil jeg trekke kunstverket ut av virkelighetens vedvarende prosesser. Arbeidene får en betydning og sannhet i seg selv, og fremstiller virkeligheten på nytt, samtidig som den foreliggende virkelighet anklages. Jeg vil at mine arbeider skal henvende seg til de indre menneskelige kvaliteter, som lidenskap, fantasi og samvittighet.

 [1]  Intervju fra 1980 – All We Are Saying, David Sheff – The Guardian.

 

 

Watching The Wheels (Paper Scuplture) / Lotte Slotterøy

 

”Watching The Wheels”

People say I’m crazy doing what I’m doing,
Well they give me all kinds of warnings to save me from ruin,
When I say that I’m o.k. they look at me kind of strange,
Surely your not happy now you no longer play the game,
People say I’m lazy dreaming my life away,
Well they give me all kinds of advice designed to enlighten me,
When I tell that I’m doing fine watching shadows on the wall,
Don’t you miss the big time boy you’re no longer on the ball?

I’m just sitting here watching the wheels go round and round,
I really love to watch them roll,
No longer riding on the merry-go-round,
I just had to let it go,

People asking questions lost in confusion,
Well I tell them there’s no problem, Only solutions,
Well they shake their heads and they look at me as if I’ve lost my mind,
I tell them there’s no hurry…
I’m just sitting here doing time,

I’m just sitting here watching the wheels go round and round,
I really love to watch them roll,
No longer riding on the merry-go-round,
I just had to let it go.

John Lennon