Blog

Lotte Slotterøy – ”Et skremmende mylder” av Trond Borgen / Stavanger Aftenblad

29 december, 2015 01:28

Jeg kombinerer deler fra maskiner, menneskekroppen, naturen og nyhetsbildet. Dette forenet med organiske og mekaniske deler fra fantasien, blir resultatet satt inn i et grenseland- hvor vi ved første øyekast ikke helt kan være sikre på hvilke deler som er hentet fra virkeligheten. Jeg er fasinert av maskiner og konstruksjoner som har koplinger til arkitektur og utvikling – jeg er også interessert i menneskets plass i den urbane settingen. I mitt arbeid undersøker jeg forskjellen mellom den aksepterte oppfatningen av skjønnhet eller det stereotype, og noe annet – jakten på en kvalitet som vi nesten aldri ser, men kanskje kjenner igjen. Mitt kunstnerskap kan beskrives som relasjonelt og samfunnsrettet, med basis i et eksperimenterende syn på de ulike arbeidsprosesser. Hvordan kan jeg formidle noe som har en betydning utover det umiddelbare? Teknikken jeg bruker i tegningene kan beskrives som meditativ og sart.  Håndbevegelsen som skaper den ”lille svarte blekk-streken” har en sårbarhet i forhold til tanken om den eventuelle feil som kan oppstå i den kreative prosessen. Det ferdige resultatet er på mange måter også en skisse, jeg observerer og overfører ulike inntrykk til papiret med blekkpennen. Forarbeidet er altså observasjonen, og jeg har skissen i hodet. Dette fører senere til en rad av muligheter i arbeidsprosessen, der de ulike observasjoner møtes og skaper nye sammenhenger og historier. Hvordan jeg responderer på stemningen som oppstår i tegningen er også  viktig i prosessen, derfor er skissen for meg også det ferdige resultatet. Jeg skaper en dagbok der ord er byttet ut med bilder.

Lotte Slotterøy

Lotte Slotterøy in Stavanger Aftenblad

One of the drawings ended up in Gosen Art Collection. Watch film from the collection here:

https://www.youtube.com/watch?v=o7zl8Tc3A0g&feature=youtu.be