Blog

Lotte Slotterøy – Den 66. Nordnorske kunstutstilling – Nordnorsken!

28 mars, 2016 02:55

     ”Continuous Black Line” by Lotte Slotterøy

Den 66. Nordnorske Kunstutstilling 2012 hadde totalt 95 søkere med til sammen 237 arbeider. 28 kunstnere ble til sist antatt med 31 arbeider. 14 av de antatte kunstnerne er debutanter på årets utstilling.

Uttalelser fra juryen: Utstillingen i sin karakter og i kraft av den frie innsendelsesrett gir utstillingen et sammensatt og mangefasettert bilde på hva som rører seg i samtiden. Vi har sett oss ut verk som taler til oss faglig, så vel som emosjonelt. Verk som ved første øyekast kan virke endimensjonale og lite formidlende, kan ved nærmere øyesyn avsløre andre nivåer og kvaliteter. Hvis vi lar dem fortelle oss en historie og gjør de beste det på flere måter eller i flere lag. Selv om fotografiet kan sies å utgjøre en kvantitativ majoritet i utstillingen, står de i dialog med mange små og store verk i andre teknikker.

Juryen har bestått av følgende fem medlemmer: Jan Erik Beck, Moss, skulptør og installasjonskunstner. Markus Stabel, Moss, arbeider med video, musikk, digitaltrykk og installasjon. Sigrid Szetu, Vesterålen, arbeider med maleri, collage og tekstil. Ingunn Moen Reinsnes, Vesterålen, billedkunstner. Bjørg Heggstad Jakhelln, Bodø, billedkunstner.

De antatte kunstnerne og deres bosted eller tilhørighet i Nord-Norge; Nordland: Stig-Ove Sivertsen (Mosjøen), Marianne Bjørnmyr (Bodø), Agnes Reiersen (Bodø), Simen Engen (Kabelvåg), Tom Rune Angell-Storö Juliussen (Bodø, bor i Lødingen), Jorun Krokstrand (Beiarn, bor i Bodø), Lilli Kanck (Bodø), Katharina Zahl Fagervik (Brønnøysund), Cecilie Haaland (Henningsvær), Lotte Slotterøy (Lurøy), Ellen Henriette Suhrke (Rana), Agnes Bakke Murud (Bodø), Guri Moe (Bodø), Frank Ludvigsen (Bodø, bor i Tromsø), Arne Pedersen (Bodø), Sigmund Schjelderup Pedersen (Stokmarknes), Elisabet Alsos Strand (Mo i Rana) Troms: Anita Johanne Olsen, Nils Skare (tidligere bodd i Tromsø), Anne-Britt Sørensen Nygaard (Tromsø, bor på Fauske) Rina Lindgren (Nordkjosbotn), Lisbeth R. Jarto Finnmark: Anders Jørgensen (Honningsvåg), Anne Siv Falkenberg Pedersen (Hammerfest), Sonja Siltala (Vadsø), Yvonne Normanseth (Alta)

Den Nordnorske Kunstutstilling er en landsdelsutstilling med lange tradisjoner. Den har som formål å gi samtidskunsten en arena for nyetablering og nyutvikling. Utstillingens formål er å tilrettelegge for at flest mulig skal ha muligheten til å oppleve samtidskunst i sitt nærmiljø.