Blog

Kokvinnorna

31 mars, 2012 12:47

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185815411&r=1

Kokvinnorna är något så ovanligt som handmjölkerskor och förmodligen de allra sista som    levererar sin handmjölkade mjölk till mejeriet, som kör upp till deras halländska höjder med den    stora tankbilen.

Boken visar två mycket märkliga kvinnoöden i en döende kulturtradition. Turerna har blivit många  under åren som Peter följt kvinnorna. Som fotograf har han insett att man bör passa sig noga när  man har att göra med stora, tunga, nyckfulla och hornbeprydda kreatur.

Maj-Ros, Liselotte, Lilly, Stina, Kalven-Lille, den oerhört älskade stuten Fille och arvtagaren Lill-    Fille är några av namnen på de röd-vita innevånarna i den gamla lagården. Många av dem är lika    egensinniga personligheter som Kokvinnorna!
Alla är de utrotningshotade av den nya tidens krav, tidens gång och människans förgänglighet.

Tags