Blog

Pojktanten

1 december, 2012 08:12

Pojktanten är en magisk, unik och känslig hybridfilm. Följ med på en resa till Pojktantens förlovade land – en dokumentär saga om en människa mellan två kön. När Ester Martin såg Eli på avstånd kände han för första gången igen sig själv hos någon annan. Långt senare möts de, blir vänner, älskare och själsfränder och Ester Martin anammar Elis ord för att beskriva sig själv: pojktant. Genom att växla ett dokumentärt samtal mellan Ester Martin och Eli i badkaret med iscensatta episoder ur en pojktants uppväxt lyckas filmen berätta en djupt personlig historia som också är allmängiltig. Det handlar om att bli kategoriserad och att själv kategorisera andra – om vad som händer när människor gör anspråk på att vara något annat och något mer.
”Ester Martin Bergsmarks dokumentär om att genusmässigt vara mitt emellan allting är fullständigt unik och egensinnig. Vacker, ful, rolig, sorglig och helt olik allt annat. ”